dinsdag 7 september 2010

Papiermarkten en beurzen

Voor papier(kunst)liefhebbers zijn er allerlei interessante markten en beurzen. Oplopend in mate van specialisatie:

Zelf sta ik dit jaar (waarschijnlijk) niet meer op de Pure Markt maar ik wil 'm toch nog even noemen. Het is een gezellige markt in Park Frankendael (Watergraafsmeer, Amsterdam) met veel overheerlijke biologische producten en ook allerlei creatieve, vaak handgemaakte producten. Er is een vaste kern van standhouders, maar het aanbod wisselt ook nog wel eens. Iedere laatste zondag van de maand, t/m oktober en nog een kerstmarkt. Zie Pure Markt.


Een echte creatieve markt is de Sunday market, iedere 1e zondag van de maand bij de Westergasfabriek te Amsterdam. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat dit een hele leuke markt is en dat hoop ik binnenkort zelf ook te kunnen vast stellen. En wellicht doe ik dan volgend jaar ook mee :-). Zie Sunday Market.


Waar ik wel zelf sta is de papiermarkt bij Museum Rijswijk aankomende zondag 12 september. Dit is echt een walhalla voor papier(kunst)liefhebbers; groot en gezellig druk bezocht. Het is meteen je laatste kans om het Rijswijkse gedeelte van de Holland Papier Biënnale mee te pikken (het andere deel is nog in Apeldoorn bij het CODA te bewonderen). De markt is van 13 tot 17 uur en ik sta in de kerk tegenover het Museum.
Zie ook Museum Rijswijk/Holland Papier Biënnale.


Op 6 en 7 november vindt de jaarlijkse Boekkunstbeurs plaats in de Pieterkerk te Leiden. Behalve veel papier zijn er ook alllerlei andere boekbindmaterialen verkrijgbaar. Verder zijn er demonstraties van bijvoorbeeld handmarmeren en staan er kleine drukkerijen, uitgevers en kunstenaars met eigen uitgaven.
Voor meer info zie Stichting Handboekbinden.


In het buitenland zijn er nog boekbindbeurzen op 24 oktober in Keulen en waarschijnlijk weer in het voorjaar in St. Niklaas (Belgie).
Zie Boekbindbeurs.

Veel papierplezier! Janine


Sorry, no translation this time, because it's (mainly) about Dutch fairs :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten