maandag 26 april 2010

Natuur als inspiratie

Lekker weer, bloemetjes, bijtjes, vlinders, vogels... Zoals in de meeste andere kunstvormen worden ook in de papierkunst veel kunstenaars geïnspireerd door de natuur. Dat heeft als resultaat een variëteit van kleurrijke vlinders en tere bloesems tot aan een heus -ietwat unheimisch- bos.

Tracey Bush
, een Britse boek- en papierkunstenares, maakt op het eerste gezicht eenvoudige papieren vlindertjes. Bij nadere inspectie blijken het nauwkeurige replica's van bestaande vlinders, gemaakt van een bij de naam passend materiaal.
Zo is The Wanderer (Nl. Monarchvlinder) gemaakt van een Brits paspoort en Postman (Nl. Passiebloemvlinder) van enveloppen.De Deen Peter Callesen maakt technisch ongelooflijk knappe snijsels uit papier, waarbij de ruimte die achter blijft net zo belangrijk is in het beeld als het papier dat er uit gehaald is.
Apple Blossom , 2006
47,5 x 37 x 7 cm
Acid free A4 80 gms paper, glue,
acrylic paint and oak frameRiki Moss uit de Verenigde Staten is al een jaar of 5 bezig met haar bijzondere papieren bos. Het resultaat zal te zien zijn op de Papierbiënnale in Apeldoorn en Rijswijk van 10 juni t/m 12 september.

Paper Forest Installation

En voor alle natuur- en papierliefhebbers:
de papieren spreeuw, een levensecht bouwpakketje. Er zijn ook musjes, een uil, meesjes en een ijsvogel, vanaf 8,00.


Te koop bij o.a. Het Grote Avontuur in Amsterdam.

Veel papierplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten